Haptotherapie
 

 

Zwangerschapshaptonomie

 
 


Zwangerschap is een tijd van grote veranderingen. Het nieuwe leven gaat, letterlijk en figuurlijk, steeds meer ruimte innemen. Dat voel je als moeder, dat voelt het kindje en kan de vader ook (gaan) voelen.
De haptonomische begeleiding is er op gericht de aanstaande moeder fijngevoeliger te maken voor haar eigen lichaam. Ze leert voelend te ‘luisteren’ naar haar lichaam en kan vanuit haar basisgevoel reageren op de veranderingen tijdens haar zwangerschap. Gevoelsmatig zoekt ze naar de juiste positie om haar kind te dragen, haar pijn te ontvangen en haar kind te baren.
Voor de partner is het ook een bijzondere ervaring. De partner kan door aanraking zelf contact krijgen met het kindje. Hiernaast kan de partner een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van zijn/haar vrouw.
De begeleiding bestaat uit 6 samenkomsten van ongeveer een uur. De eerste bijeenkomst begint rondom de 20ste week. De laatste (6e) bijeenkomst is na de bevalling. Dan kijken we hoe het met iedereen gaat en of er nog wensen zijn. Ook is er een kleine terugblik over het verloop van de haptonomische zwangerschapsbegeleiding.De begeleiding kan naast een andere zwangerschapscursus gevolgd worden.
Shantala babymassage: na de zwangerschapbegeleiding kan een cursus babymassage gevolgd worden. Dit kan individueel of in een groepje met andere moeders/vaders. Dit zijn 5 lessen van 1,5 uur

Vraag vrijblijvend informatie.


 
Wanneer
Zwangerschaps Haptonomie
Workshop
Hoe
Vergoeding
Wie ben ik?
Links
Contact